.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....
Home » , » Torres Dani Júdásként debütál

Torres Dani Júdásként debütál

Written By Tamas on 2014. július 30. | 13:35



Augusztus 8-án kezdi meg negyedik évadát a Spirit Színház. Új műfajt vesznek fel repertoárjukba, melynek egyik legfiatalosabb, egyben legtanulságosabb darabja a Godspell című musical. A bemutatót a Budapest Jazz Clubban tartják, majd országjáró körútra indulnak. Az „Isteni rock-musical” két főszereplője a Jézust játszó Egyházi Géza, és Júdás szerepében a popszínpadokról ismert Torres Dani. Vele beszélgetünk.


- A Godspell főszerepében debütálsz  augusztusban. Rögtön igent mondtál a felkérésre. Miért?

- Mert hihetetlenül közel áll hozzám a darab mondanivalója, üzenete. Nagyon élvezem a dalok hangulatát, igazi zenei festményként funkcionál, és tetszik a szabadság, amit kínál. Ráadásul benne van a 70-es évek hippis életérzése is, amit szintén nagyon kedvelek.


-A darab Máté és Lukács Evangéliumát veszi alapul. Te vallásos közegből érkeztél a csapatba?

-Én úgy fogalmaznék, hogy van hitem, de nem vagyok vallásos. Tiszteletben tartom mindenkinek a hitét, vallását, és elképesztőnek találom, hogy sok hívő ember nem osztozik ezen a gondolaton. Természetesen senkire nem lehet és nem is szabad semmifajta meggyőződést, hitet ráerőltetni, és ez a darab nem is arról szól. Ugyanúgy értékelni fogja a darabot egy ateista meggyőződésű ember, mint egy mélyen vallásos, hisz a történet szép, és a felépítése hihetetlenül szórakoztató! Az meg, hogy ki mit vesz ki magának az előadásból, teljesen szubjektív. Mindenesetre egyet garantálni lehet, a kellemes szórakozást!

  
- Más műfajból jössz, más energiákat mozgat meg egy színdarabban való folyamatos jelenlét. Jelent-e ez  nehézséget?

Némi hátránnyal mozgok abban a világban, ahol több éves, vagy évtizedes színházi szakmai tapasztalattal rendelkező emberekkel kell együtt dolgozni, de ezt a hiányosságot pótlom hatalmas lelkesedéssel, határtalan képzelőerővel, és végtelen megfigyeléssel.


-Különös lehet az a döntés is, hogy ősztől  beülsz a Spirit Színészképző Műhelyének képzeletbeli  iskolapadjába és megtanulod a szakma alapjait. Ezt  becsületből, kényszerből vagy igazi igényből teszed?
-Kényszerből semmit sem csinálnék, azért csatlakozom örömmel, mert nagyon érdekel ez a szakma is, és ha valamit csinálsz, csináld jól!


-Minimum egy évre összekötöd a színészi sorsod  a Spirit Színházzal, ahol az emberi kapcsolatok, a  spirituális témák, az egymás segítése, a humánum  alapvető hozzáállás. Milyen érzésekkel vágsz bele  ebbe a kapcsolatba?

-A spiritualizmus az én életemben is fontos szerepet játszik, ezért gondolom, hogy nagyon jó lesz az együttműködés!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger