.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Íme, az idei KultúrZsiráf- díjasok!!!

Written By Tamas on 2015. január 11. | 18:13

Decemberben ismét szavazásra buzdította a KultúrZsiráf az olvasóit, hiszen immáron harmadik éve választjuk meg az év kedvenceit. Ezúttal is több ezer voks érkezett, és mára összeállt a teljes lista. Íme, 2014 kedvencei!

A szavazók között idén is sorsoltunk, a nyertesek névsora alul olvasható.



2014. kedvenc színésze: ALFÖLDI RÓBERT
Nem nagyon volt vitás, hogy ki kerül ki győztesként a kategóriából, hiszen a szavazatok közel 80%-át sikerült bezsebelnie Alföldinek, aki játszott az Átriumban, és év végén A játékkészítő című musical főszerepében is feltűnt, de mégis csak a rendezései voltak igazán jelentősek. A Vígszínházban, és a Radnótiban is sorakoztak a nézők, hogy láthassák a munkáit. Mácsai Pál került a lista második helyére, aki 2014-ben is nagy kedvenc volt a Terápia című sorozat főszereplőjeként. Kulka János harmadik helye érthető, hiszen a Katonában is remek előadásokban láthattuk, feledhetetlen alakítást nyújtott a Belvárosi Színház Amadeusában is, illetve a Swing című filmben is láthattuk. 

2014. kedvenc színésznője:
HERNÁDI JUDIT
Talán sokak számára meglepő lehet Hernádi Judit győzelme, de úgy tűnik, a rajongói úgy is imádják, ha nem látják hetente a televíziók képernyőjén. A színésznő 2014-ben talán a Happy Ending című darabban nyújtott szívszaggató alakításával érdemelte ki az első helyet, melyet mindenkinek látnia kellene.  A tavalyi győztest, Pokorny Liát is maga mögé utasította, de a dobogó harmadik helyére ismét egy komoly díva, Udvaros Dorottya futott be. Érdekes, hogy Ónodi Esztert a nagy sikerű Swing is csak az ötödik helyig tudta felemelni.

2014. kedvenc könnyűzenei férfi előadója:
VASTAG CSABA
Ahogyan tavaly történt, ezúttal is Vastag Csaba rajongói kapták fel a fejüket leginkább a szavazásra, és szinte megszámolhatatlan e-mailt küldtek kedvencükre. Csaba Conecto című albuma aranylemez is lett, és fellépésekben sincs hiánya. Szintén ezerrel szavaztak a hölgyek Pál Dénesre, aki így a második helyet kaparintotta meg magának. Népszerűségéhez bizonyára hozzátesz a Sztárban Sztár című műsorban aratott (megérdemelt) győzelme is. Király Viktor még mindig az élmezőnyben szerepel, idén a harmadik helyen. 

2014. kedvenc könnyűzenei énekesnője:
WOLF KATI
Ez volt az a kategória, ahol csak néhány szavazat döntötte el a végeredményt, hiszen Wolf Kati és Keresztes Ildikó között végig nagy verseny volt. Kati végül megint felkerült az élre (tavaly is ő nyert ebben a kategóriában). Az énekesnőt hamarosan láthatjuk A Dal című versenyben is, és ha ott is ilyen szép számban szavaznak rá, akkor nem kell mitől tartania. Keresztes Ildikó 2014-ben szenzációs koncertet adott a SYMA csarnokban, könyve jelent meg, Amerikában is fellépett, nem csoda, hogy megszorongatta a versenyben a kolléganőjét. A dobogó harmadik fokára idén Dér Heni került, aki elhagyva a Sugarloaf zenekart, egy vidám slágerrel tarolt.

2014. kedvenc világzenei-népzenei, vagy jazz előadója:
PALYA BEA
A Nő című lemezzel hódított Palya Bea, és szinte mindenkit elsöpört maga elől ebben a kategóriában. Lajkó Félix a hegedűjével azért megszerezte a második helyet, míg a Csík zenekar lett a harmadik.



2014. kedvenc zenekara:
HONEYBEAST
Ha lett volna "az év felfedezettje" kategória, biztos, hogy abban is Tarján Zsófiék nyertek volna. Így is három győzelem az övék. A Honeybeast élete legjobb döntését hozta meg, mikor benevezte A legnagyobb hős című dalát az Eurovíziós Dalverseny mezőnyébe. Pásztor Annáék csapata lett a második, és láthatóan nagyon kedvelt Puskás Petiék családi zenekara, a The Biebers is, hiszen ők a harmadikok. A rockzene kedvelői a Tankcsapdát juttatták be a legjobbak közé, illetve láthatóan erős rajongótáborral rendelkezik az X-Faktor felfedezettje, a ByTheWay is.


2014. kedvenc slágere:
Honeybeast: A legnagyobb hős
Szinte óránként játszották a rádiók a Honeybeast slágerét, de ez kevés lett volna a győzelemhez, ha nem szerették volna a hallgatók a keserédes nótát. Fluor Tomi és Diaz duója, a Wellhello szintén a semmiből lett kedvenc, viszont a tízes listán öt olyan dal szerepel, melyeket az Eurovíziós mezőnyben ismerhettünk meg. Dér Heni, Bogi, Kállay-Saunders András és a New Level Empire is megmérette magát tavaly a versenyben, láthatóan nem hiába. 


2014. kedvenc albuma:
Honeybeast: A legnagyobb hős
És itt a Honeybeast harmadik győzelme. A címadó dalon kívül már az Egyedül is ostromolja a slágerlistákat, így valószínűleg ebben az évben is versenyben lesznek. Az Anna And The Barbies legújabb nagylemeze is kedvelt volt, akárcsak a Budapest Bár Húszezer éjszakás kaland című albuma. Ezen a listán is középmezőnyben van a Tankcsapda, és a legjobbak közé bekerült még Király Viktor, Gájer Bálint, valamint Ákos koncertlemeze is.

2014. kedvenc magyar filmje:
SWING
Éppen csak bekerült a mezőnybe a decemberben bemutatott Swing, de így is letarolt minden más produkció előtt. A három önjelölt énekesnő története láthatóan szimpatikus a nézők számára, hiszen a szavazatok közel 70%-át kapta a Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska, Kulka János, Mészáros Béla és Törőcsik Mari főszereplésével készült film. Második lett a Coming Out, melyben Csányi Sándor, Tompos Kátya és Karalyos Gábor furcsa szerelmi háromszögét láthattuk, a harmadik helyen pedig a Fehér Isten végzett, mely a világban számtalan díjat bezsebelt már, és csaknem eljutott az Oscar-díjig is.


2014. kedvenc hazai szórakoztató könyve:
LAKATOS LEVENTE: AKTUS
Év végén jelentette meg Lakatos Levente a negyedik regényét, de így is sikerült maga mögé utasítani a kolléganőit. Egy hajszállal ugyan, de a régi motorosnak számító legyőzte Vavyan Fable-t, és a televízióból is ismert D. Tóth Krisztát. Az Aktus egy igazi erotikus thriller, mely néhány hét alatt vált az olvasók kedvencévé. A szerző korábbi műveiből már megismert  kriminálpszichológus, Dr. Lengyel Dávid,  és Laura, a tökös ex-nyomozónő újabb kalandjában van bőven szex is, vér is, romantika is...


2014. kedvenc TV-műsora:
SZTÁRBAN SZTÁR
A TV2 másodszorra futott neki a Sztárban Sztár című zenés versenynek, mely idén is a legkedveltebb műsor lett. A jókedvről olyan nevek gondoskodtak, mint Till Attila, Liptai Claudia, Majka, Hajós András, Bereczki Zoltán, Pál Dénes, Koós Réka, Keresztes Ildikó, Pásztor Anna vagy Kökény Attila. Szintén a TV2 áll a második helyen, Az ének iskolája című tehetségkutató második szériájával, a harmadik helyre pedig az X-Faktor ötödik évada futott be. A közszolgálati tévé Jakupcsek Gabriella Ridiküljével, A Dallal, és a Magyarország, szeretlek! című produkciókkal került be a legjobb tízbe.


2014. kedvenc televíziós műsorvezetője:
GUNDEL TAKÁCS GÁBOR
Kereskedelmi tévék ide- vagy oda, a jó öreg Gundel Takács Gábor mellett nem tudtak labdába rúgni a fiatalok. Ő közvetítette nekünk az Eurovíziós Dalversenyt, láthattuk őt 2014-ben A Dal-ban, a Maradj talpon!-ban, illetve most is elképesztően nézett a Játék határok nélkül című vetélkedő. Kasza Tibor univerzális tehetségnek számít, hiszen énekel, fotóz, és műsort is vezet. A TV2-n a saját nevével fémjelzett talk show, és a Bumm! című vetélkedő házigazdája is. Úgy tűnik, szeretik a nézők, hiszen a második helyre futott be, megelőzve Jakupcsek Gabriellát, aki tavaly is a legjobb háromban szerepelt. A lista további helyezettjei a mindenféle tehetségkutató műsorok, és vetélkedők házigazdái: Ördög Nóra, Till Attila, Majka, Liptai Claudia, Sebestyén Balázs, Istenes Bence és Lilu.


A kategóriák győzteseinek gratulálunk!
Minden voksolónak köszönjük a közreműködést, a nyertesek pedig:
- színházjegyeket nyertek: Balogh Kitti, Freinbach Szabina, Füredi Mónika, Kiss Martin
- CD csomagot nyertek: Sipos Klaudia, Szervátz Ágota
- könyvcsomagot nyertek: Papakrisztosz Lilla, Feledy Miklósné

 





Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger