.......SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM, MOZI ...

.....minden egy helyen .....

Ők kapták a KultúrZsiráf-díjakat!

Written By Tamas on 2016. január 26. | 17:26

Negyedik alkalommal szavaztatta meg a KultúrZsiráf az olvasóit. Ezúttal is a kedvenc hazai művészeket- előadókat, produkciókat értékeltük. Ilyen sok szavazat még sosem érkezett, de elkészült az összesítés, melyből kiderül, hogy kik érdemelték ki 2015-ben a KultúrZsiráf- díjakat. Íme, a végeredmény:






2015 kedvenc hazai színésze:
1. Szabó Kimmel Tamás
2. Stohl András
3. László Zsolt
Szabó Kimmel Tamás ebben az évben is több nagyszerű előadásban bizonyíthatta tehetségét. Talán a Belvárosi Színházban bemutatott Száll a kakukk fészkére című dráma főszerepe is sokat hozzátett ahhoz, hogy az élen végzett. Stohl András, és László Zsolt fej- fej mellett haladva jutott fel a dobogóra. Rajtuk kívül Kulka János, Szervét Tibor, Karalyos Gábor és Hegedűs D.Géza kapott szép számban szavazatot.


2015 kedvenc hazai színésznője:
1. Csákányi Eszter
2. Hernádi Judit
3. Vári Éva
Csákányi Eszter nem panaszkodhat, az elmúlt évben több színházban is megmutathatta magát, ráadásul remek szerepekben. Talán Pintér Béla társulatának Fácántánc című előadása a legkiemelkedőbb mind közül, mely remélhetően még sokáig színen marad. Hernádi Judit ezúttal a Mindent Éváról című darabban alakított óriásit, Vári Éva pedig az Aranytó című keserédes játékban nyűgözte a közönséget. Péterfy Bori, Tenki Réka, Börcsök Enikő, és Törőcsik Franciska neve került még be a kedvenc öt közé.


2015 kedvenc színházi előadása:
1. Száll a kakukk fészkére
2. Koldusopera
3. Faust I.-II.
Egy világhírű film színpadi adaptációja lett idén a kedvenc, az Orlai Produkciós Iroda által bemutatott Száll a kakukk fészkére, mely a Belvárosi Színházban látható, Szabó Kimmel Tamás, és Péterfy Bori főszereplésével. A Vígszínház Koldusoperája, vagy a Katona József Színház Schilling Árpád-féle Faustja is kedvelt darab volt, így kerültek a dobogóra. Mögöttük szorosan a Budapesti Bábszínház Kabaréja, illetve egy másik Orlai produkció, a Mindent Éváról végzett.


2015 kedvenc hazai filmje:
1. Saul fia
2. Anyám és más futóbolondok a családból
3. Félvilág
Nemes Jeles László drámája már lenyűgözte a fél világot, nem meglepő, hogy nálunk is tarolt. Ónodi Eszter főszereplésével került mozikba az Anyám és más futóbolondok a családból című kosztümös film, sikerült megelőznie a Félvilág című szintén korhű jelmezekkel ábrázolt produkciót. Kovács Patrícia és Gryllus Dorka alakítása az év végén került a képernyőre, így is a harmadik lett. Már tavaly is bekerült a kedvencek közé a Liza, a rókatündér, idén is sok szavazatot kapott, így lett a negyedik a listán.


2015 kedvenc könnyűzenei előadója (férfi):
1. Ákos
2. Vastag Csaba
3. Fehérvári Gábor Alfréd
A tavalyi győztes, Vastag Csaba idén egy hajszállal alulmaradt Kovács Ákos mögött, aki három kategóriában is tarolt. Mögéjük Fehérvári Gábor Alfréd csatlakozott, aki új név a listán. Berkes Olivér, és az amerikai tehetségkutatót is megjárt Király Viktor kerültek még be a kedvenc öt közé. 





2015 kedvenc könnyűzenei előadója (nő):
1. Rúzsa Magdi
2. Wolf Kati
3. Keresztes Ildikó
Ebben a kategóriában is trónfosztás történt, egymás után két évben Wolf Kati nyert, de idén csak a második hely az övé, Rúzsa Magdi mögött. Keresztes Ildikó tartja a helyét a dobogón, most a harmadik lett, az olvasóknak köszönhetően. Mohamed Fatima, és egy friss név, Horányi Juli maradt bent a kedven ötben. 




2015 kedvenc könnyűzenei zenekara/ formációja:
1. The Biebers
2. WellHello
3. Honeybeast
Puskás Petiék bandája, a The Biebers idén mindenkit lesöpört az élről, többek között a tavalyi abszolút favorit, Honeybeast zenekart is, akiket idén még a WellHello is megelőzött. Negyedik lett a Tankcsapda, az ötödik helyre pedig az Irie Maffia futott be. 




2015 kedvenc hazai könyve/ e-bookja:
1. Dragomán György: Oroszlánkórus
2. Frei Tamás: Agrárbárók
3. Lakatos Levente: Szigor
4. Leiner Laura: Illúzió
5. Lakatos Levente: Szeress jobban!



2015 kedvenc hazai könnyűzenei albuma:
1. Ákos. Még egyszer
2. Udvaros Dorottya: Majdnem valaki
3. Honeybeast: Bódottá
4. Tankcsapda: Jubileum 25
5. Ákos: Dupla Aréna

2015 kedvenc könnyűzenei slágere:
1. Ákos: Még egyszer
2. Vastag Csaba & Zséda: Legyél a másé
3. Fehérvári Gábor Alfréd: Mary Joe
4. Rúzsa Magdi: Tejút
5. Halott Pénz: Valami van a levegőben

A KultúrZsiráf életműdíját ebben az évben az olvasói szavazatok alapján könnyűzenei kategóriában Presser Gábor, színház kategóriában Törőcsik Mari kapja.

(2015 kedvenc televíziós produkciója, illetve televíziós személyisége kategóriákban ezúttal nem osztottunk díjakat!)

A szavazók között sorsoltunk is! Akik nyertek:
2-2db színházjegyet nyertek: Hámori Kinga, Kovács Ferencné, Mahler Katalin
CD csomagot nyertek: Fekete Boglárka, Simonffy János
könyvcsomagot nyertek: Weigand Kitty, Kosaras Szilvia, Ferenczi Mercédesz

A kategóriák nyerteseinek, illetve a nyertes szavazóknak gratulálunk!







Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. KultúrZsiráf - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger